DINER

Shakshuka

20-11-2019

Shakshuka is een Oosters éénpansgerecht waarbij eieren gepocheerd worden in een saus op basis van tomaten. Het gerecht zit boordevol groenten én je kunt met dit gerecht alle kanten op, lekker variëren met de soorten groenten of kaas bijvoorbeeld.

Op zoek naar een simpel, snel én gezond recept voor gevulde paprika's? Een gevulde paprika biedt een heleboel mogelijkheden. Ik koos voor een vegetarische vulling met bulgur, rozijnen, kidneybonen en geitenkaas.

Kip curry bevat in de klassieke versie weinig tot geen groenten. Dat kan ook anders. Dat bewijst deze gezonde versie, die stiekem boordevol groenten zit.

Ovenfrietjes zijn een heerlijk gezond alternatief wanneer je geen friteuse hebt of gewoon gezonder wilt eten. Kant-en-klare ovenfrieten lijken echter heel gezond, je stopt gewoon aardappelen in de oven, toch? Of is er toch een verschil tussen verse ovenfrieten en kant-en-klare ovenfrieten?

Een overheerlijke pasta met kaassaus, dat lust iedereen. Helaas bevat dit gerecht normaal gezien geen groentjes.. Dat kan ook anders, dat bewijst deze bloemkoolkaassaus. Een kaassaus waar je stiekem een behoorlijke portie groenten in verstopt. De saus is dan ook lichter dan anders.

Deze schotel met kip, volkoren rijst en champignonroomsaus behoort tot één van mijn favorieten. Dit gerecht matcht trouwens ook prima met een volkoren pasta. Veel van deze ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis, waardoor dit snelle gerechtje perfect is voor na een lange werk- of schooldag.

Pasta pesto

29-04-2019

Een lekkere pasta pesto. Pesto is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Er kan niets op tegen een homemade pestosaus. Verse pesto is echt 1000x lekkerder dan pesto uit een potje. De smaak is echt niet te vergelijken. Het is niet alleen super lekker maar pesto zelf maken is ook echt niet moeilijk!

Deze tomaten-kokoscurry met volkoren rijst behoort tot één van mijn favorieten. Met ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk in huis hebt, is dit vegetarische gerecht perfect voor na een lange werkdag. Snel, gemakkelijk en ongelofelijk lekker!

Wortelfrietjes

03-04-2019

Heb je soms ook zo'n zin in frietjes? Probeer dan eens deze wortelfrietjes uit de oven. Echt heerlijk en heel wat gezonder dan de gewone frietjes! Ze bevatten een pak minder vet en daarnaast zitten er in wortelfrietjes veel minder koolhydraten dan in de klassieke, van aardappels gemaakte variant. Daarom zijn deze wortelfrietjes uit de oven...

Deze bietenrisotto is niet alleen een lust voor het oog, maar ook heerlijk op smaak met de tijm en Parmezaanse kaas. Bieten zijn daarnaast een bron van krachtige antioxidanten, en daarom is het goed om ze vaker toe te voegen aan je gerechten.

Wat is er heerlijker dan een zalige ovenschotel in de winter? Dit recept met pompoen, rode biet, knolselder en geitenkaas is een echte seizoenstopper! Ik gebruikte bovendien diepvriespompoen en -knolselder waardoor deze ovenschotel in een mum van tijd klaar is.

Er bestaat niets zaliger dan een volle schotel verse, zelfgemaakte lasagne! Ik maakte deze overheerlijke schotel met courgette en zalm. Met deze makkelijke ovenschotel kan je bovendien uitgebreid variëren. Door de geur is deze ovenschotel echt Italië op je bord.

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin