Wortelfrietjes

03-04-2019

Heb je soms ook zo'n zin in frietjes? Probeer dan eens deze wortelfrietjes uit de oven. Echt heerlijk en heel wat gezonder dan de gewone frietjes! Ze bevatten een pak minder vet en daarnaast zitten er in wortelfrietjes veel minder koolhydraten dan in de klassieke, van aardappels gemaakte variant. Daarom zijn deze wortelfrietjes uit de oven ideaal ter vervanging (deels) van de zetmeelcomponent bij het avondeten. Bovendien zijn wortelen een belangrijke bron van vitamine A.  

Deze wortelfrietjes kunnen perfect als bijgerecht bij de warme maaltijd geserveerd worden, maar zijn ook leuk om als snack te geven, zelfs op een zomerse dag! Je kan ze warm eten maar ook afgekoeld koud zijn ze heerlijk. 

Je kan uiteraard ook ovenfrietjes maken van andere groenten of verschillende groentesoorten combineren: pastinaak, zoete aardappel, courgette, gewone aardappelreepjes, etc.

Lekker met een heerlijk gezond dipsausje, bijvoorbeeld op basis van yoghurt!

Ingrediënten (2 pers)

  • 3 grote wortelen
  • een eetlepel olijfolie
  • een snuifje peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de wortelen en snij ze in reepjes.
  3. Schik ze in een ovenschotel, doe er de olijfolie over en kruid naar eigen smaak met peper en zout: peper & zout. De wortelfrietjes zijn ook lekker met wat verse kruiden erover: peterselie, rozemarijn, etc.
  4. Bak de wortelfrietjes zo'n 30-45 minuten (afhankelijk van de dikte van de wortelen) in je oven tot ze beetgaar zijn en serveer met een een dipsausje.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin