TUSSENDOORTJES

Deze bananendonuts zijn mijn 'not so guilty pleasure'. Deze gezonde variant bevat een pak minder calorieën dan de originele donuts. Dat komt omdat de suiker en boter vervangen is door fruit en zoetstof en een vetstof met gezonde vetten. Verder bevat deze donut ook heel wat meer vezels door het gebruik van volkoren bloem en fruit. Aanvallen maar!!

Waterijsjes zijn verfrissende tussendoortjes die het heel goed doen op warme zomerdagen. Het voordeel van waterijsjes is dat ze heel wat gezonder zijn dan bijvoorbeeld roomijs.

Granita kan een verkoelend tussendoortje zijn of een heerlijk dessert! Gezond genieten en super simpel om te maken. Slechts 5 minuten werk, invriezen en wachten maar!

Net als bij de gewone aardappel bestaan er ook zoete aardappelen met paars vruchtvlees. Zoete aardappels zijn trouwens geen 'echte' aardappels maar ze behoren tot de winde-familie. Deze aardappelen worden ook wel bataat genoemd. Zoete aardappelen kunnen op tal van manieren bereid worden. Deze keer kies ik voor zoete aardappelchips.

Nu het weer de goede richting uitgaat komt ook de zin in een lekker verfrissend ijsje naar boven. Maar omdat de klassieke ijsjes meestal niet écht passen bij een gezonde levensstijl, maakte ik een gezonde variant. Yoghurtijsjes met rood fruit. Super lekker en heel erg makkelijk te maken.

Laat je verleiden door dit creamy tussendoortje. Deze kleine gezonde hapjes zijn perfect als snack of dessert. Dit verrassend tussendoortje bestaat uit 3 lagen: de korst, pindakaas en chia-confituur. Mmmmm lekker! In dit recept bestaat de korst uit cashewnoten, amandelmeel en dadels. De confituur is gemaakt van braambessen en rood fruit. Uiteraard...

Energierepen

05-05-2019

Zin om gezond te snacken? Het vinden van gezonde tussendoortjes die goed vullen en ook nog eens makkelijk mee te nemen zijn, kan een uitdaging zijn. Natuurlijk kan je bij de supermarkt allerlei koeken en repen kopen, maar bijna overal zit behoorlijk wat suiker in. De oplossing? Ga zelf aan de slag! Dat kan met deze gezonde havermoutrepen. Ze zijn...

Maïswafels

30-03-2019

Onze voeding bestaat meestal uit drie hoofdmaaltijden per dag, namelijk het ontbijt, de lunch, en de warme maaltijd. Tussendoortjes zijn er om deze hoofdmaaltijden te overbruggen en helpen je een verzadigd gevoel te geven tussen de maaltijden door.

Bliss balls

20-03-2019

Bliss balls: het perfecte gezonde tussendoortje. Voor deze balletjes heb je slechts een handvol simpele ingrediënten nodig én ze zijn zo klaar! Je kan veel kanten uit met deze balletjes. Ik koos voor dadels, pindakaas, cacaopoeder en havermout.

Nood aan een verfrissende snack met weinig calorieën? Laat je helemaal verleiden door deze overheerlijke frozen yoghurt reep. Dit gezond tussendoortje kan je bovendien gemakkelijk zelf maken.