TIPS

De feestdagen komen er weer aan. Joepie! Voor veel mensen staat deze periode gelijk aan veel eten en lijkt aankomen deze dagen dan ook onvermijdelijk. Er is eten in overvloed en de uitgebreide feestmenu's zijn meestal niet van het gezonde type. Lees hier mijn tips om te genieten tijdens de feestdagen, zonder dat de feestkilo's er aan vliegen. Ben...

De veenbes of cranberry is een rode vrucht met een typisch zurige smaak. Cranberrysap is vooral als preventief 'medicijn' erg in trek. Helaas doen veenbessen geen wonderen als je al een blaasontsteking hebt. Het kan echter wel preventief helpen. Veenbessen kunnen dus helpen bij het voorkomen van blaasontstekingen!

Zijn diepvriesgroenten (en -fruit) even gezond als vers(e) groenten (en fruit)? Het antwoord is ja! Eigenlijk is er weinig verschil tussen beide. Sterker nog, diepvriesgroenten en -fruit zijn in veel gevallen gezonder dan de verse variant.

Kersen, dat kent iedereen wel. Het is een kleine, bolvormige vrucht met binnenin meestal een pit. Technisch is het een steenvrucht. Er bestaan zoete en zure kersen. De zure kersen zijn bij ons ook wel gekend als krieken. Alle krieken zijn dus per definitie kersen, maar niet alle kersen zijn ook krieken. Daarnaast bestaan er ook witte kersen.

Mensen die gezonder willen leven, worden vaak geadviseerd om meer groenten en fruit te eten. Sommige mensen maken zich zorgen om bepaalde fruitsoorten. Suikerrijke fruitsoorten zoals bananen zouden dikmakers zijn. Ik vertel je hier hoe ik hierover denk.

Je hebt vast al eens gehoord dat je meer water moet drinken, maar waarom is het nu gezond? En hoe kan je meer water drinken? Om je te helpen meer water te drinken, heb ik een aantal tips voor je.

Gezond Pasen

21-04-2019

Als jij graag gezond wilt eten, kunnen feestdagen een moeilijke periode zijn. Je wilt uiteraard het liefst mee-eten met de rest van je vrienden en/of familie. Gelukkig kan dat ook, al denk je misschien van niet.