OVER MIJ

Wie ben ik?

Ik ben Phaedra Jacquemyn. Een professioneel opgeleide diëtiste en via deze blog wil ik mijn passie voor voeding en koken delen.

Mijn doel?

Mensen helpen om zich vitaal en fit te voelen. En dat via het aannemen van een gezonde levensstijl. Ik ben gepassioneerd door gezonde voeding en wil mensen anders en gezonder, maar toch met smaak leren eten. Door de jaren heen is mijn passie voor gezond lekker eten maken enorm gegroeid en heb ik zo veel inspiratie opgedaan die ik graag met jullie wil delen. Ik ben dol op de Italiaanse keuken en sta regelmatig in de keuken om nieuwe ideeën uit te proberen.

Wat kan je verwachten?

Op mijn blog moet je geen culinaire hoogstandjes verwachten. Waarom het moeilijk maken als het ook eenvoudig kan? Ik deel mijn ervaringen en wekelijkse keukencreaties graag met jullie.

Onder de sectie recepten vind je vele heerlijke recepten die allemaal op en top gezond zijn. Wat betekent dit nu precies? Niet enkel kwantiteit is belangrijk, ook de kwaliteit van jouw voeding is van belang. Mijn recepten zijn gevarieerd en houden rekening met de aanbevelingen van de voedingsdriehoek. Dit betekent:

  • focus op goede vetten (onverzadigde vetten)
  • geen geraffineerde koolhydraten (of suikers)
  • kwalitatief goede plantaardige en in mindere mate dierlijke eiwitten
  • voldoende fruit en groenten
  • voldoende voedingsvezels

Groetjes Phaedra

xxx