Ovenschotel met pompoen

25-02-2019

Wat is er heerlijker dan een zalige ovenschotel in de winter? Dit recept met pompoen, rode biet, knolselder en geitenkaas is een echte seizoenstopper! Ik gebruikte bovendien diepvriespompoen en -knolselder waardoor deze ovenschotel in een mum van tijd klaar is.

Dat industrieel verwerkte groenten minder gezond zijn, is een misverstand. De voedingswaarde en het vitaminegehalte van diepvriesgroenten zijn vergelijkbaar met die van verse groenten. Door de snelle verwerking, kunnen diepgevroren groenten zelfs meer vitamine C bevatten dan hun 'verse' soortgenoten die vaak pas enkele dagen na de oogst in de winkel belanden. Deze zijn bovendien vaak voorgesneden wat je ook nog eens een pak werk scheelt! Kies natuurlijk wel voor diepvriesgroenten zonder room- of saustoevoegingen. :) 

Ingrediënten (2 pers)

  • 200 g pompoen, diepvries
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 2 grote aardappelen (+/- 200 g)
  • 100 g knolselder, diepvries
  • 1 ui
  • 150 g zachte geitenkaas
  • een handje walnoten
  • 1 teentje look
  • 1 blaadje laurier
  • enkele takjes verse tijm en rozemarijn
  • een scheutje olijfolie
  • een snuifje peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de rode bieten in kleinere stukken.
  3. Was de aardappelen en snijd in even grote stukken als de rode biet. Snijd de ui in schijfjes.
  4. Meng alle groenten in een ovenschaal. Voeg peper en zout toe naar smaak. Meng er ook de geperste look en verse kruiden onder. Overgiet met een scheutje olijfolie.
  5. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.
  6. Haal de schotel na 30 minuten uit de oven. Verdeel er dan de geitenkaas over en plaats terug in de oven voor 15 minuten.
  7. Voeg er voor het serveren de gehakte walnoten aan toe.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin