Risotto met rode biet

04-03-2019

Deze bietenrisotto is niet alleen een lust voor het oog, maar ook heerlijk op smaak met de tijm en Parmezaanse kaas. Bieten zijn daarnaast een bron van krachtige antioxidanten, en daarom is het goed om ze vaker toe te voegen aan je gerechten. 

Risotto met rode biet

Ingrediënten (4 pers)

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groot bakje champignons (+/- 500 g)
  • 4 voorgekookte rode bieten (+/- 400 g)
  • 2 eetlepels plantaardige margarine
  • volkoren risottorijst (+/- 750 ml)
  • 750 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 grote eetlepels Parmezaanse kaas
  • een snuifje gedroogde tijm
  • een snuifje peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en de knoflook fijn. 
  2. Snijd ook de champignons en de rode bieten fijn. Breng terwijl ook de bouillon (water + bouillonblokje) aan de kook. 
  3. Verhit de helft van de margarine in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
  4. Laat ook de champignons en de rode bieten kort meestoven. 
  5. Voeg de rijst toe en laat meestoven tot de korrels glazig zijn.
  6. Voeg de bouillon scheut voor scheut toe aan de rijst en laat al roerend zacht koken tot de bouillon is opgenomen. Herhaal tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar en smeuïg is.
  7. Voeg de Parmezaan en de rest van de margarine toe en roer goed om.
  8. Kruid af met gedroogde tijm, peper en zout. 

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin