Maïswafels

30-03-2019

Onze voeding bestaat meestal uit drie hoofdmaaltijden per dag, namelijk het ontbijt, de lunch, en de warme maaltijd. Tussendoortjes zijn er om deze hoofdmaaltijden te overbruggen en helpen je een verzadigd gevoel te geven tussen de maaltijden door. 

Tussendoortjes zitten best rond de 100-150 kcal. Zo neem ik zelf vaak een rijstwafel als tussendoortje. Deze wissel ik geregeld om voor een maïswafel, die misschien wat minder bekend is. Toch zijn beide wafels even gezond. Het voordeel van de maïswafel: deze smaken wat naar popcorn, joepie! 

Deze keer maakte ik maïswafels belegd met fruit, verse choco en abrikozenconfituur. Hoewel dit misschien wat een gekke combinatie lijkt, passen de smaken verrassend goed samen!

Ingrediënten (2 pers)

  • 4 maïswafels, natuur
  • abrikozenconfituur met verlaagd suikergehalte (bv. Effi, Materne Enjoy, Boni met zoetstof)
  • verse choco (het recept vind je hier)
  • 1 banaan en ander fruit naar keuze

Bereidingswijze

  1. Snijd het fruit in schijfjes indien nodig.
  2. Besmeer de ene helft van de maïswafels met abrikozenconfituur en de andere helft met verse choco. 
  3. Beleg de maïswafels met de schijfjes fruit. 

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin