Waterijsjes met mango

19-08-2019

Waterijsjes zijn verfrissende tussendoortjes die het heel goed doen op warme zomerdagen. Het voordeel van waterijsjes is dat ze heel wat gezonder zijn dan bijvoorbeeld roomijs. 

Meestal kopen we ijsjes kant-en-klaar, maar deze bevatten vaak heel veel calorieën. De Cornetto King Cone bevat bijvoorbeeld meer dan 360 kcal, dat zijn wel 6 (!) glazen cola! Dit waterijsje bevat minder dan 50 kcal. Een groot verschil dus! 

Het maken van waterijsjes is heel erg makkelijk. Ik maakte waterijsjes met mango, aardbei en kokosyoghurt. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren in smaak. Het is een gezond alternatief voor roomijs én kant-en-klaar waterijs op voorwaarde dat er geen suiker- en vetrijke ingrediënten aan worden toegevoegd. 

Ingrediënten (6 st)

  • 1 grote mango (+/- 300 g) Ik gebruikte diepvriesmango, dat scheelt je een hoop schilwerk!
  • 150 ml water
  • 3 eetlepels magere Griekse yoghurt, ongesuikerd
  • enkele druppels zoetstof naar smaak (vb. Stevia, sucralose, tafelzoetstof,...)
  • 3 eetlepel kokospoeder
  • 12 aardbeien, gekuist
  • 50 ml water

Bereidingswijze

  1. Mix de mango met 150 ml water en giet het mengsel in de ijsvormpjes.
  2. Zet even in de diepvriezer en maak terwijl de yoghurtlaag door de yoghurt, zoetstof en kokospoeder goed te mixen. 
  3. Giet dit mengsel bovenop de laag met mango en zet alweer even in de vriezer. 
  4. Maak de laatste laag door de aardbeien met 50 ml water te mixen. 
  5. Giet ook deze laag in de ijsvormpjes en zet minstens 2 uur in de diepvries.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin