Granita met perzik

31-07-2019

Granita kan een verkoelend tussendoortje zijn of een heerlijk dessert! Gezond genieten en super simpel om te maken.  Slechts 5 minuten werk, invriezen en wachten maar!

Voor degenen die granita niet kennen, granita is een halfbevroren ijs gemaakt van water of vruchtensap (met suiker) en andere smaakmakers. Ik koos, om het gezond te houden, uiteraard voor een granita op basis van water, en gebruikte fruit als smaakmaker. Eigenlijk dezelfde basis als sorbetijs, alleen wordt granita meestal niet in de ijsmachine gemaakt waardoor je een andere structuur krijgt. Zet je de bak granita in de vriezer dan bevriest de massa zonder dat er beweging in zit. Hierdoor krijg je grote ijskristallen.

Ingrediënten (2 pers)

  • 4 perziken
  • 400ml water 
  • enkele muntblaadjes

Bereidingswijze

  1. Verwijder de pit en schil van de perzikken.
  2. Doe deze in de blender samen met het water en blend tot een vloeibare massa.
  3. Giet de massa in een afsluitbaar diepvriesbakje en zet in de vriezer.
  4. Roer ieder half uur even met een vork door de massa, na ongeveer 4 uur krijg je een korrelige structuur, dan is de granita klaar.
  5. Serveer in glaasjes en garneer met een takje munt.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin