Yoghurtbar met fruit

02-03-2019

Nood aan een verfrissende snack met weinig calorieën? Laat je helemaal verleiden door deze overheerlijke frozen yoghurt reep. Dit gezond tussendoortje kan je bovendien gemakkelijk zelf maken. 

Van deze reep kun je heel veel verschillende varianten maken. Voeg noten zoals pecannoten of amandelen toe. Je kunt variëren met fruit: mango, blauwe bessen, frambozen, noem maar op. Of kies voor een andere yoghurt.

Voor deze variant is er gekozen voor een frozen yoghurt reep met havermout, Griekse yoghurt en rode vruchten. Mmm... Lekker!

Ingrediënten (12 st)

  • 120 g havermout
  • 250 g magere Griekse yoghurt natuur
  • enkele druppels vloeibare zoetstof (sucralose)
  • 70 g rode vruchten, diepvries

Bereidingswijze

  1. Doe de havermout in de keukenmachine en maal f‡ijn. Bedek de bodem van het diepvriesbakje met bakpapier. Verdeel de fijngemalen havermout over het bakje en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  2. Doe het bevroren fruit in de keukenmachine met 125 g Griekse yoghurt (bij 12 stuks) en mix f‡ijn. 
  3. Roer de witte (de rest van de yoghurt) en paars-roze yoghurt door elkaar, maar roer niet te veel. Zo blijven beide kleuren zichtbaar. Verdeel het yoghurtmengsel over de havermoutbodem. Druk niet te veel aan, anders kan de bodem loslaten. Sluit het diepvriesbakje af met de deksel en laat in een 3-tal hard worden in de vriezer.
  4. Neem de bevroren yoghurt met behulp van het bakpapier uit het bakje. Laat 10 min. op temperatuur komen en snijd in 12 reepjes. Bewaar de repen die je later wilt eten in het afgesloten bakje in de vriezer.

Bewaartip

Je kunt dit tussendoortje 3 weken afgedekt bewaren in de vriezer.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin