Ijsjes met rood fruit

21-05-2019

Nu het weer de goede richting uitgaat komt ook de zin in een lekker verfrissend ijsje naar boven. Maar omdat de klassieke ijsjes meestal niet écht passen bij een gezonde levensstijl, maakte ik een gezonde variant. Yoghurtijsjes met rood fruit. Super lekker en heel erg makkelijk te maken. 

Griekse yoghurt vormt de basis van dit ijsje. Dit brengt extra smaak én eiwitten aan. Hierdoor gaan de ijsjes een stuk meer vullen, waardoor je met minder genoeg hebt.

Verder kunnen heel wat ingrediënten worden toegevoegd om eindeloos te variëren in smaak. Het is een gezond alternatief voor roomijs op voorwaarde dat er geen suiker- en vetrijke ingrediënten aan worden toegevoegd. Let op met kant-en-klare frozen yogurt, dat bevat nog relatief veel suikers. En ohja, verwar yoghurtijs in de supermarkt niet met frozen yogurt! De term 'yoghurtijs' wordt vaak gebruikt voor (room)ijs met yoghurt(smaak).

Ingrediënten (5 st)

  • 125 g rood fruit: aardbei, braambessen, bosbessen,... (vers of diepvries)
  • sap van 1 limoen
  • 300 g Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  1. Doe het fruit in een steelpannetje en laat een paar minuutjes inkoken met het limoensap. Laat afkoelen en pureer tot een gladde massa.
  2. Meng de yoghurt met het fruitmengsel. Wil je graag ook verschillende laagjes? Verdeel de yoghurt dan over 4 potjes. Voeg aan elk potje een andere hoeveelheid fruitlengsel toe.
  3. Doe het mengsel (één voor één) in ijsvormpjes en zet minstens 2 uur in de diepvries.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin