Zalmrolletjes

08-08-2019

Sommige dingen zijn zo simpel! Met slechts een 5-tal ingrediënten is dit hapje klaar voor je het weet. Snel klaar, met een geweldig resultaat! Deze zalmrolletjes zijn een lekker, gezond én partyproof hapje. Smakelijk!

Eet jij voldoende groenten? Dan heb je minder kans op chronische ziekten. Helaas eten veel mensen nog steeds te weinig groenten. Daarom probeer ik ook vaak bij de hapjes wat groenten toe te voegen. Zo haal je makkelijker de aanbevolen hoeveelheid groenten van 300 gram én heb je alweer extra vitaminen, mineralen en voedingsvezels binnen. Deze laatste zorgen voor een verzadigend gevoel. 

Vis eten is gezond. Vis levert belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, B-vitaminen, vitamine D, selenium en jodium. De meeste vissoorten zijn mager en passen perfect in een gezond eetpatroon. Maar ook vette vis, zoals zalm, heeft een belangrijke plaats in een gezonde voeding. Het is onze belangrijkste voedingsbron van bepaalde omega 3-vetzuren. Zo ben je beter beschermd tegen hart- en vaatziektes. Je doet er dan ook goed aan om één keer per week vis te eten. Verse vis krijgt de voorkeur, maar ook gerookte vis is een gezonde afwisseling. 

Dit hapje bevat ook nog een yoghurtsaus. Je kiest best voor een mager of halfvol melkproduct zonder toegevoegde suikers. Volle producten laat je beter staan omdat deze meer (verzadigde=slechte!) vetten aanbrengen. De yoghurt zorgt voor de aanbreng van eiwitten met hoge biologische waarde. Ik verkies Griekse yoghurt boven gewone yoghurt omdat deze smaakvoller is en dubbel zo veel eiwitten bevat. Dit zorgt voor een langer verzadigend gevoel. Je kan de yoghurtsaus ook vervangen door zachte geitenkaas. Geitenkaas bevat meer calorieën en (verzadigde) vetten dan (Griekse) yoghurt maar matig gebruik past nog steeds in een gezond voedingspatroon. 

Zalmrolletjes

Ingrediënten (+/- 15 st)

  • 2 grote eetlepels magere, ongesuikerde (Griekse) natuuryoghurt
  • kruiden: een snuifje peper, zout en lookpoeder
  • fijngesneden bieslook
  • 1 komkommer
  • 100 g gerookte zalm

Bereidingswijze

  1. Kruid de yoghurt met wat peper, zout, lookpoeder en de fijngesneden bieslook. Meng goed.

  2. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in dunne plakken (gebruik hiervoor een mandoline of dunschiller). Gebruik je grote komkommers, dan kun je het gedeelte waar de zaadjes zitten niet gebruiken. 

  3. Snijd de zalm in reepjes. 

  4. Leg op elke plak komkommer een beetje van het yoghurtmengsel en een reepje zalm. Rol op. Maak vast met een prikkertje en serveer.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin