Tortillachips met paprika

14-06-2019

Zin in chips? Je kan voor kant-en-klare chips gaan, maar tortillachips zelf maken is natuurlijk een stuk gezonder. Ik bak ze namelijk in de oven in plaats van ze te frituren. Dit recept is ideaal als je nog enkele wraps overhoudt en niet weet wat je er nog mee kan doen. 

Voor deze chips gebruikte ik volkoren wraps. Een belangrijk onderdeel van volkoren producten zijn de complexe koolhydraten. De complexe koolhydraten (en vooral de voedingsvezels) zijn belangrijk voor een goede stoelgang en voor een goede bloedsuikerspiegel. Dit in tegenstelling tot de witte koolhydraten, die kunnen zorgen voor gewichtstoename en een gevoel van vermoeidheid. De extra voedingsvezels die volkoren producten bevatten, zorgen voor een voller gevoel (bij eenzelfde portie) waardoor je sneller genoeg hebt. De volkoren wraps zijn te koop bij o.a. Delhaize en Albert Hein. 

De olijfolie brengt onverzadigde (goede!) vetten aan. De onverzadigde vetten bieden een bescherming tegen hart- en vaatziektes. Verder zijn plantaardige oliën de belangrijkste bron van vitamine E.

Met 1 portie van dit recept maak je een hoeveelheid die ongeveer overeenkomt met een klein zakje chips van 50 gram. 

Tortillachips met paprika

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 volkoren wraps
  • 2 koffielepels olijfolie
  • kruiden naar smaak: knoflookpoeder, paprikapoeder en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wraps in driehoekjes, dit lukt het best met een schaar of pizzames. 
  3. Besprenkel met de olijfolie, meng goed (met je handen) en voeg de kruiden toe. 
  4. Leg de driehoekjes naast elkaar op de bakplaat en bak gedurende 3-5 minuten in de oven.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin