Tomaat mozzarella

22-12-2019

Weinig tijd om een hapje te maken? Dan is dit het ideale hapje. Het is gezond, vegetarisch, kleurrijk en in een handomdraai gemaakt. Deze hapjes zijn heel snel klaar maar ook makkelijk vooraf klaar te maken. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en kan je samen met het gezelschap genieten!

Maak je deze hapjes op voorhand? Dan kan je best wat olijfolie op de spiesjes doen, zo drogen ze niet uit. Hiervoor gebruik ik een handige olijfolie-spray, zo wordt de olie gelijkmatig verdeeld over het gehele spiesje. Eén keer sprayen levert ongeveer 15 calorieën, dit in tegenstelling tot een koffielepel olijfolie die ongeveer 30 calorieën levert. De sprays zijn te koop bij o.a. Colruyt en Albert Hein. 

Eet jij voldoende groenten? Dan heb je minder kans op chronische ziekten. Helaas eten veel mensen nog steeds te weinig groenten. Daarom probeer ik ook vaak bij de hapjes wat groenten toe te voegen. Zo haal je makkelijker de aanbevolen hoeveelheid groenten van 300 gram én heb je alweer extra vitaminen, mineralen en voedingsvezels binnen. Deze laatste zorgen voor een verzadigend gevoel.

Kaas bevat veel vet en vooral verzadigde vetten dat wordt gelinkt aan hart-en vaatziekten. Je kiest dus best bij voorkeur een kaas die tot 20 gram vet per 100 gram kaas bevat. Een potje (125 g) mini light mozzarella bevat slechts 9 g vet/100g en is dus een zeer magere kaas! De eiwitten in de kaas zorgen voor een lang verzadigend gevoel. 

Tomaat mozzarella

Ingrediënten (6 st)

  • 6 mini mozzarella bolletjes(light)
  • een snuifje peper en zout
  • 6 kerstomaten
  • 6 basilicumblaadjes
  • optioneel: een beetje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Kruid ze met peper en zout. 

  2. Spoel de kerstomaatjes.

  3. Prik alle ingrediënten afwisselend op een cocktailprikker: een bolletje mozzarella, een blaadje basilicum en een kerstomaatje. 

  4. Wil je alles van tevoren maken? Dan kan je best wat olijfolie op de spiesjes doen, zo drogen ze niet uit. 

SMAKELIJK

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin