Smoothiebowl met spinazie
Smoothiebowls zijn perfect om je dag gezond te starten. Het is een variant tussen fris roomijs en een smoothie. Omdat je bevroren fruit in de blender doet wordt dit een soort ijs, dat je makkelijk kan aanpassen door voor een ander stuk fruit te kiezen. Ik koos voor een smoothiebowl op basis van mango en spinazie. Spinazie in je smoothie bowl? Daar proef je helemaal niks van! Zo heb je ook al wat groenten binnen.
1. De basis: fruit
Je kiest voor lekker fruit, in dit geval mango. Je gebruikt het best bevroren fruit gebruiken om te pureren: zo krijg je een dikkere consistentie. Voor de topping gebruik je best vers fruit of ontdooid diepvriesfruit.
2. Vocht
Voor de juiste consistentie kun je wat magere melk, magere ongesuikerde yoghurt of plattekaas toevoegen. Voor deze bowl heb ik magere Griekse yoghurt genomen.
3. Zoetigheid
Is de ontbijtbowl nog niet zoet genoeg? Voeg dan wat zoetstof toe zoals sucralose, stevia, etc.
4. De topping
Garneer je bowl met extra fruit, met muesli, havermout, noten, zaden. Je bepaalt uiteraard zelf wat je als topping gebruikt, zo maak je je ontbijtbowl geheel naar jouw smaak!

Ingrediënten (1 pers)
- ½ verse mango of 150 g diepvriesmango
- 50 g spinazie
- een klein beetje gember(poeder)
- 125 g magere ongesuikerde (Griekse) yoghurt of platte kaas
- ½ banaan
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 eetlepel kokosschilfers
- 1 theelepel chiazaad
- 2 eetlepels havermout of granola of muesli (glutenvrij eten? enkel met glutenvrij logo)
Bereidingswijze
- Indien je verse mango gebruikt: schil en snijd de mango in stukjes en vries enkele uurtjes in.
- Pureer de diepgevroren mango (houd nog enkele stukjes apart voor de topping) met de spinazie, gember(poeder) en de yoghurt in de blender of keukenmachine.
- Snijd terwijl de banaan in schijfjes.
- Doe het mengsel in een kommetje.
- Verdeel de schijfjes banaan, mango, pompoenpitten, kokosschilfers, chiazaad en granola over de kom.
SMAKELIJK!