Smoothiebowl met komkommer

06-06-2019

Smoothiebowls zijn perfect om je dag gezond te starten. Het is een variant tussen fris roomijs en een smoothie. Omdat je bevroren fruit in de blender doet wordt dit een soort ijs, dat je makkelijk kan aanpassen door voor een ander stuk fruit te kiezen. Ik koos voor een smoothiebowl op basis van braambessen, bosbessen en komkommer. Groenten bij het ontbijt? Daar proef je helemaal niks van! Je schilt de komkommer best, om een ietwat bittere smaak te vermijden! 

1. De basis: fruit

Je kiest voor lekker fruit (en groenten), in dit geval braambessen en bosbessen. Je gebruikt het best bevroren fruit gebruiken om te pureren: zo krijg je een dikkere consistentie. Voor de topping gebruik je best vers fruit of ontdooid diepvriesfruit.

2. Vocht

Voor de juiste consistentie kun je wat magere melk, magere ongesuikerde yoghurt of plattekaas toevoegen. Voor deze bowl heb ik magere Griekse yoghurt genomen.

3. Zoetigheid

Is de ontbijtbowl nog niet zoet genoeg? Voeg dan wat zoetstof toe zoals sucralose, stevia, etc.

4. De topping

Garneer je bowl met extra fruit, met muesli, havermout, noten, zaden. Je bepaalt uiteraard zelf wat je als topping gebruikt, zo maak je je ontbijtbowl geheel naar jouw smaak!

Ingrediënten (2 pers)

  • 1 bevroren banaan
  • 4 handjes bevroren bosbessen
  • 4 handjes bevroren braambessen
  • 1/2 geschilde komkommer
  • 250 g ongesuikerde magere (Griekse) yoghurt of platte kaas
  • 4 eetlepels havermout (glutenvrij eten? enkel met glutenvrij logo)
  • 2 grote koffielepels sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Indien je verse banaan gebruikt: schil en snijd de banaan in stukjes en vries enkele uurtjes in (of de avond voordien).
  2. Pureer de diepgevroren banaan met de braam- en bosbessen (houd nog wat over voor de topping), komkommer en de yoghurt in de blender of keukenmachine.
  3. Verdeel het mengsel over twee kommetjes.
  4. Werk af met de rest van het fruit, de havermout en sesamzaad.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin