Scampi met appel

01-08-2019

Een simpel hapje met scampi en appel. Fris, zoet en zo smaakvol! Ook dit hapje is, met slechts een handvol ingrediënten, heel snel klaar. Je kan de appeltjes zacht bakken of je kan ze rauw serveren. Kies je er voor om het hapje met rauwe appeltjes te serveren, dan is het hapje nog sneller klaar! Je kan de gebakken appeltjes én scampi's ook laten afkoelen en het hapje afgekoeld serveren. Op deze manier maak je de hapjes makkelijk op voorhand. Smakelijk!

Eet jij regelmatig fruit? Goed zo! Zo krijgt je lichaam heel wat nuttige voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Fruit is goed voor je gezondheid en vermindert het risico op diverse chronische ziekten. Toch wordt er nog steeds veel te weinig fruit gegeten. Hoeveel fruit per dag moet je dan eten? Probeer dagelijks 2 à 3 stukken (250-375 g) fruit te eten. De hoeveelheid appel die dit hapje bevat, kan je al een klein eind op weg helpen. 

Serveer je het hapje met rauwe appeltjes en maak je het graag op voorhand? Besprenkel ze dan met wat citroensap om bruinverkleuring tegen te gaan!

Schaal- en schelpdieren zijn, net zoals vis, gezond. Het bevat belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, B-vitaminen, jodium, fosfor en selenium. Zowel magere als vette soorten vis/schaal- en schelpdieren passen in een gezond voedingspatroon. Scampi's zijn, net zoals de meeste vissoorten, mager en passen dus perfect bij een gezonde levensstijl. Wist je dat een rauwe scampi slechts 10 à 20 kilocalorieën bevat?

Scampi met appel

Ingrediënten (6 stuks)

  • 6 gepelde scampi's
  • 1 grote appel
  • optioneel: 1 koffielepel olijfolie
  • kruiden: een snuifje peper en zout

Bereidingswijze

  1. Laat gepelde scampi's ontdooien en dep goed droog (indien je diepvriesscampi gebruikt). 
  2. Verwijder het klokhuis en schil van de appel en snijd in kleine blokjes. 
  3. Optioneel: Verwarm een pan en bak de appeltjes tot ze wat zachter zijn. 
  4. Bak ondertussen de scampi's gaar, je kan ze grillen of je kan ze bakken in een kleine hoeveelheid vetstof. Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de (rauwe) appeltjes over de glaasjes of lepeltjes. Plaats de scampi op de appeltjes. Serveer warm of koud. 

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin