Rauwe groentjes

30-08-2019

Ook van groenten kan je lekker snoepen. Denk maar aan kerstomaatjes, stukjes komkommer, bleekselder, wortelen,etc. Rauwe groentjes zijn lekker als hapje met een (zelfgemaakte) gezonde dip. Het is een pak gezonder dan de chipjes of toastjes die veelal gebruikt worden om te dippen én je mag  er zo veel van eten als je maar wilt! 

Deze rauwe groentjes zijn ook gemakkelijk mee te nemen voor bij de lunch of als snack. Bewaar ze in een weckpot en ze blijven een hele dag goed!

Eet jij voldoende groenten? Dan heb je minder kans op chronische ziekten. Helaas eten veel mensen nog steeds te weinig groenten. Om het makkelijker te maken om de aanbevolen hoeveelheid groenten van 300 gram te halen, kan je best ook wat groenten eten gedurende de dag. Denk aan soep maar ook aan rauwe groentjes! Groenten leveren zeer weinig calorieën maar wel een heleboel vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Die laatste zorgen voor een verzadigend gevoel en stillen dus je honger voor een lange tijd!

Vraag jij je af wat de gezondste groente is? Dan is het antwoord: ze zijn allemaal gezond! Daarom is variatie de boodschap. Varieer met verschillende soorten maar ook met verschillende bereidingstechnieken. Belangrijk is om dagelijks ook voldoende rauwe groenten te eten. Deze brengen meer voedingsvezels, vitaminen en mineralen aan dan bereide groenten.

Dit recept zorgt voor een groot bord met groentjes. Uiteraard kan je variëren en andere groenten (zoals selder en broccoli) toevoegen of groenten weglaten naar smaak.

Rauwe groentjes

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • een handje radijzen
  • 2 wortels
  • 1 (rode) paprika
  • 1/2 komkommer 
  • een handje kerstomaten
  • ...

Bereidingswijze

  1. Spoel alle groenten met water.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  3. Snijd het groen van de radijsjes.
  4. Schil de wortel.
  5. Snijd de wortels, paprika en komkommer in reepjes.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin