Pastasalade met feta en cashew

19-06-2019

Iedereen eet wel graag eens een koude pastasalade. Heerlijk als lunch of als bijgerecht bij de barbecue. Ik maakte een heerlijke vegetarische pastasalalde met gegrilde groenten, feta, cashewnoten en yoghurtdressing. Makkelijk te maken en heerlijk met warm weer! 

Deze salade wordt geserveerd met volkoren pasta. Deze koolhydraten zullen je heel wat energie geven. Het middagmaal is het ideale moment voor koolhydraten, je hebt dan namelijk nog een dag om ze te verbranden.

Kaas past in een gezond voedingspatroon, maar matig je porties en de frequentie waarmee je het eet. De inname van verzadigd vet kan worden beperkt door te kiezen voor magere kaassoorten. Feta is geen magere kaassoort maar kan zeker af en toe geconsumeerd worden. Welke kaas kiezen? Kijk hier

Cashewnoten bevatten redelijk wat calorieën (gebruik dus met mate!) maar die worden voornamelijk aangebracht door de goede vetten, namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Dit zijn vetten die hersenen, hart en botten beschermen en de kans op hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk verlagen. Verder zitten noten boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten en eiwitten!

Ingrediënten (2 pers)

Voor de pasta:

  • 150 g volkoren pasta naar keuze (gebruik best korte pasta)
  • 1 teentje knoflook
  • 20 kerstomaten

  • 1 (gele) courgette

  • 1 paprika

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 50 g feta (gezondere keuze: mozzarella of zachte geitenkaas)

  • een handje cashewnoten

  • een snuifje peper en zout

  • basilicum

Voor de dressing:

  • 1 klein potje magere Griekse yoghurt, natuur
  • een snuifje peper en zout
  • knoflookpoeder

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  2. Snipper het teentje knoflook fijn. 
  3. Snijd de kerstomaten in kwarten Snijd de courgette in dunne halve plakken en de paprika in reepjes. 
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en courgette op middelhoog vuur. Bak ook de paprikareepjes. Laat afkoelen. 
  5. Snijd de feta in blokjes. 
  6. Voeg de gebakken groenten samen met de kerstomaten toe aan een saladekom. Voeg ook de cashewnoten en feta toe. Breng op smaak met peper en zout en basilicum.  
  7. Maak de dressing door de Griekse yoghurt naar smaak te kruiden met peper, zout en knoflookpoeder.
  8. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de dressing.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin