Ontbijtsmoothie met rode biet

16-06-2019

Een ontbijt smoothie is de best denkbare start van je dag. Mits je de juiste ingrediënten gebruikt, heb je een voedzame smoothie die veel vitaminen, antioxidanten, vezels, gezonde vetten en eiwitten bevat. Ideaal bij het wakker worden!

Rode bieten zijn niet alleen rijk aan gezonde voedingsstoffen en vezels, maar bevatten ook een grote dosis antioxidanten en andere fytochemicaliën.

Havermout verveelt nooit. Gooi een handje in de blender en je voegt in één keer langzame koolhydraten en voedingsvezels toe. 

Melk of yoghurt maakt je smoothie lekker romig. De eiwitten in zuivel geven je lang een verzadigd gevoel.

Bananen maken je smoothie niet alleen romig, maar ook lekker zoet. Omdat een banaan relatief veel (natuurlijke) suikers bevat, geeft hij je snel energie. Dat blauwe bessen gezond zijn, daar bestaat geen twijfel over. De besjes bevatten vitaminen (B11 en C, maar ook A, B1, B2 en B6) en mineralen (kalium, fosfor, calcium, natrium, ijzer, magnesium, koper en zink). En zoals alle fruit voedingsvezels.

Meer energie in de ochtend? Voeg één van deze zaden toe aan je ontbijtsmoothie! Hennepzaad is een goede bron van plantaardige eiwitten. Het bevat omega-3,-6 en -9-vetzuren en allerlei vitaminen en mineralen. Lijnzaad bevat bijvoorbeeld ook omega-3-vetzuren en zit volop vezels; hetzelfde geldt voor chiazaad. Ze geven misschien weinig smaak, maar maken je smoothie wel in één keer een stuk voedzamer.

Ingrediënten (1 pers)

  • 1 kleine gekookte rode biet
  • 1 banaan
  • 1 handje blauwe bessen
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 koffielepel hennepzaad/chiazaad/sesamzaad/lijnzaad/...
  • 200 ml halfvolle melk of natuuryoghurt zonder suiker

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode biet in blokjes en de banaan in stukjes. 
  2. Doe de rode biet, banaan, blauwe bessen, havermout en zaden in een mengbeker en vul aan met melk tot ongeveer 300 ml.
  3. Pureer in een blender of met de staafmixer tot een smoothie.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin