Ontbijtglaasje met chiapudding
Dit ontbijtje bestaat uit Griekse yoghurt, granola en chiapudding. Deze chiapudding is eenvoudig te maken en zo lekker! Je maakt deze pudding best de avond (of 2 uur) ervoor en de volgende ochtend hoef je het alleen nog maar af te werken met granola en Griekse yoghurt.
Het ontbijtglaasje is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super gezond! Chiazaad is een bron van plantaardige eiwitten, daarnaast bevat het veel ALA, een omega-3 vetzuur. Dit is een essentieel vetzuur, wat betekent dat je het alleen binnen kan krijgen door middel van je voeding. Verder zitten deze zaden ook nog eens vol vezels waardoor je langer verzadigd zal zijn.
De granola brengt vooral koolhydraten aan, maar ook vezels, vetten (noten en zaden) en eiwitten.
Er zijn verschillende soorten Griekse yoghurt. Je kiest best voor de ongesuikerde natuuryoghurt. De yoghurt met smaakjes bevatten een pak meer suiker en laat je dus beter staan. Verder is ook de magere variant (of 0%) een betere keuze. Dit ingrediënt brengt dus vooral eiwitten aan.
Ingrediënten (1 pers)
- een handje braambessen
- 3 eetlepels chiazaad
- 150 ml magere melk
- enkele druppels zoetstof (Stevia, sucralose,... )
- 2 eetlepels ongezoete granola (glutenvrij eten? enkel met glutenvrij logo)
- 1 eetlepel magere Griekse yoghurt, ongesuikerd
Bereidingswijze
- Begin een dag van tevoren (of minimaal 2 uur van tevoren) met de chiapudding. Plet of mix de braambessen en meng met het chiazaad en de plantaardige melk.
- Voeg eventueel wat zoetstof toe naar smaak.
- Roer goed door en dek af. Laat dit minimaal 2 uur (of een hele nacht) afgedekt in de koelkast staan.
- Serveer met granola en Griekse yoghurt.
SMAKELIJK!