Mangotaartjes

08-04-2019

Feest of niet, het is altijd tijd voor taart. Eén probleem: echt heel gezond is het niet. Geen zorgen, om toch te kunnen blijven genieten maakte ik deze mangotaartjes. Individuele fruittaartjes met een bodem op basis van amandelmeel, rozijnen en kokos, gevuld met een mengsel van mango. 

Deze taartjes bevatten geen geraffineerde suikers of dierlijke producten (vegan). Als je gelatine gebruikt dan zijn ze natuurlijk niet vegan meer. Ook zijn deze heerlijke mini mangotaartjes glutenvrij. 

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze taartjes vindt! Ze zijn in ieder geval erg "licht" aangezien de vulling bijna alleen maar van puur fruit is gemaakt. Een perfect gezond recept dus!

Ingrediënten (4 pers)

Voor de bodem:

  • 30 g amandelmeel
  • 30 g zachte dadels of rozijnen
  • 15 g geraspte kokos
  • een snuifje zout

Voor de vulling:

  • 250 g (bevroren) mango 
  • een theelepel vanille extract
  • enkele druppels zoetstof (vb. Stevia, sucralose, tafelzoetstof,...)
  • 1 g agar agar (of 3 blaadjes gelatine)
  • geraspte kokos voor de afwerking

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C indien je de bodem graag gebakken hebt. 
  2. Vet 4 (siliconen) muffinvormpjes in met een neutrale olie (vb. zonnebloemolie).
  3. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een keukenmachine en mix tot een plakkerig geheel.
  4. Verdeel het mengsel over 4 muffinvormpjes en druk goed aan met een lepel. 
  5. Zet in de koelkast of in de oven gedurende 10 minuten indien je een gebakken bodem wilt.
  6. Meng nu de mango met het vanille extract totdat je een dikke gladde massa hebt. Proef of je het zoet genoeg vindt, anders kan je eventueel nog wat zoetstof toevoegen.
  7. AGAR AGAR? Zet het mangomengsel samen met de agar agar op een laag vuur en breng al roerend aan de kook. Als het kookt roer je continue en laat het 2 minuten koken.
    Laat het mengsel een klein beetje afkoelen (maximaal een paar minuten).         GELATINE? Laat de blaadjes gelatine in koud water weken en los het daarna op in 2 eetlepels kokend water. Voeg toe aan de keukenmachine en meng kort mee met de mangomassa. 
  8. Verdeel dit over de 4 vormpjes, bovenop de amandelbodem.
  9. Laat minimaal 2-3 uur opstijven in de koelkast. 
  10. Haal de mango taartjes 10 minuten van tevoren uit de koelkast om op kamer temperatuur te laten komen. Garneer met wat extra geraspte kokos en het smullen kan beginnen!

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin