Kaastaart met bessen

02-06-2019

Ook last van een schuldgevoel na het eten van een stuk taart? Dat is niet meer nodig met dit recept! Ik steek de klassieke kaastaart in een gezond jasje door gebruik te maken van magere producten, gezonde vetten, natuurlijke suikers en zoetstof. 

Dadels bevatten natuurlijke suikers en worden hier gebruikt om de bodem wat zoeter te maken zonder het gebruik van geraffineerde suikers.

Noten en zaden staan in de donkergroene groep van de voedingsdriehoek. Afhankelijk van de soort bestaan noten uit 45-70% vet. Bij zaden is dat 30-50%. Gelukkig gaat het daarbij hoofdzakelijk om goede onverzadigde vetten, met een gunstig effect op je gezondheid. Naast gezonde vetten bevatten noten en zaden veel eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen zoals calcium en magnesium, kalium en zink, ijzer en vitamine E. Meer weten over noten en zaden. Klik dan hier. 

Ingrediënten (20 st)

Voor de bodem:

  • 75 g cashewnoten
  • 5 dadels
  • 50 g amandelmeel

Voor de vulling:

  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 g braambessen en bosbessen
  • 250 g magere platte kaas, ongesuikerd
  • 100 g ricotta
  • enkele druppels zoetstof (vb. Stevia, sucralose, tafelzoetstof,...)
  • 2 eetlepels citroensap

Voor de afwerking: 

  • enkele cashewnoten
  • enkele braambessen of bosbessen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Mix de cashewnoten in een keukenmachine.
  3. Voeg de dadels toe en mix goed.
  4. Voeg ook het amandelmeel toe en meng tot er zich een bal deeg vormt in de keukenmachine.
  5. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal. Doe het deeg in de schaal en druk goed aan. 
  6. Bak ongeveer 10 minuten in de oven. 
  7. Leg terwijl de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat even rusten.
  8. Mix de bessen en meng met de platte kaas, ricotta en zoetstof. 
  9. Verwarm het citroensap en los de gelatineblaadjes hierin op. Meng met het kaasmengsel. 
  10. Giet het kaasmengsel over de bodem en laat gedurende 2 uur afkoelen. 
  11. Werk af met fijngehakte noten en enkele bessen. 

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin