Hummus met rauwkost

18-02-2019

In bijna alle supermarkten is het tegenwoordig te vinden: hummus, de puree van kikkererwten die oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Maar is de kikkererwtenspread die je in de supermarkt koopt wel echt zo gezond? Kant-en-klare varianten bevatten ongeveer twee keer zoveel kilocalorieën als zelfgemaakte hummus. Je maakt hem dus beter zelf!

Hummus is vegetarisch, heeft veel smaak en peulvruchten zijn duurzaam om te verbouwen. Hummus is niet alleen erg lekker, maar ook heel voedzaam. Kikkererwten bevatten veel voedingsvezels die voor een lang verzadigingsgevoel en goede darmwerking zullen zorgen. Ze bevatten ook trage koolhydraten waardoor je bloedsuikerspiegel niet plotseling omhoog schiet. Daarnaast bevatten ze ook veel eiwitten die nodig zijn voor de opbouw van je spieren. 

Wil je het graag nog wat gezonder? Voeg dan wat groenten toe aan de hummus. Zo creëer je gegarandeerd een regenboog op tafel! Heerlijke hummus, perfect als dip of op de boterham. 

Ingrediënten (1 potje)

  • een klein blik kikkererwten (+/- 125 g)
  • 1 koffielepel tahin (sesampasta)
  • ½ teen verse knoflook
  • sap van ½ limoen
  • een scheutje olijfolie
  • een snuifje komijn
  • een snuifje peper en zout
  • enkele chilivlokken (naar smaak)
  • rauwe groentjes en fruit naar keuze
  • enkele volkoren crackers

Bereidingswijze

  1. Giet de kikkererwten af.
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenblender en mix het geheel fijn.
  3. Is het mengsel toch iets te dik, voeg dan wat water (of olijfolie) toe tot het de gewenste consistentie heeft.
  4. Serveer met de rauwe groentjes, fruit en de volkoren crackers.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin