Havermoutpap met banaan

06-05-2019

Gezond eten start al bij de eerste maaltijd van de dag. Met een gezond ontbijt ben je meteen klaar om je dag goed en vol energie te starten. 's Ochtends vroeg pap koken? Probeer het! Liever een iets snellere variant? Geen probleem, havermoutpap is zo klaar in de microgolfoven. Een kom warme pure havermoutpap is heerlijk op een frisse ochtend en je bent verzekerd van een verzadigd gevoel dat lekker lang blijft. Daarmee kom je de ochtend zeker en vast door.

Het ontbijt bestaat best uit een graanproduct, een melkproduct, fruit en gezonde vetten. Kies bij voorkeur voor volkoren granen zoals havermout. Havermout levert net als brood koolhydraten, eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen.

Je kiest best voor een mager of halfvol melkproduct zonder toegevoegde suikers. Dit zorgt voor de aanbreng van je eiwitten met hoge biologische waarde. Volle producten laat je beter staan omdat deze veel meer verzadigde (slechte!) vetten aanbrengen. 

Noten staan in de donkergroene groep van de voedingsdriehoek. Afhankelijk van de soort bestaan noten uit 45-70% vet. Gelukkig gaat het daarbij hoofdzakelijk om goede onverzadigde vetten, met een gunstig effect op je gezondheid. Omwille van het hoge vetgehalte eet je best niet meer dan één handje noten (ongezouten, ongesuikerd) per dag. Naast gezonde vetten bevatten noten veel eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen zoals calcium en magnesium, kalium en zink, ijzer en vitamine E. Meer weten over noten en zaden. Klik dan hier.

Ingrediënten (2 pers)

  • 400 ml halfvolle melk of water 
  • 1 banaan
  • 1 kleine eetlepel zonnebloemolie 
  • 80 g havermout (glutenvrij eten? enkel met glutenvrij logo)
  • een handje hazelnoten
  • kokosschilfers

Bereidingswijze

  1. Breng de melk aan de kook.
  2. Pel terwijl de banaan en snijd overlangs in twee stukken. Verwarm de vetstof en bak de bananen op een laag vuur goudgeel.
  3. Roer langzaam de havermout door de kokende melk heen.
  4. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
  5. Neem de pan van het vuur en laat het geheel nog even staan.
  6. Hak de hazelnoten grof. 
  7. Verdeel de havermoutpap over 2 borden en verdeel ook de gebakken banaan erover.
  8. Strooi er de gehakte hazelnoten en kokosschilfers over.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin