Gevulde selder

31-07-2019

Op zoek naar een snel én gezond hapje? Maak dan deze gevulde bleekselderhapjes!

Met bleekselderij kun je eigenlijk alle kanten op. Zo kun je het koken, bakken, maar ook prima rauw eten! Voor dit recept vullen we rauwe stengels bleekselder met geitenkaas, rozijnen en walnoten. De romige en zoete maak past perfect bij het bittere van de bleekselderij. 

Bleekselderij heeft een vrij aparte smaak. Je houdt ervan of niet. Maar of het gezond is, daar hoef je niet aan te twijfelen! Het is namelijk rijk aan bèta-caroteen wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Daarnaast bevat het veel kalium, vitamine C en vitamine B. Af en toe een stengel bleekselderij als tussendoortje is dus ook helemaal top!

Ingrediënten (4 st)

  • 4 stengels bleekselder 
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels rozijnen 
  • 2 eetlepels walnoten
  • een snuifje peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd het groen van de selderstengels. Snijd de selderstengels in gelijke stukken en schil de vezelige buitenkant. 
  2. Hak de rozijnen en walnoten fijn.
  3. Kruid de geitenkaas met peper en zout.
  4. Vul de selderstengels met het kaasmengsel en bestrooi met de fijngehakte rozijnen en noten. 
  5. Optioneel: Bak de selderstengels gedurende 10-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin