Gebakken ananas met munt

10-07-2019

Denk je dat fruit saai is als dessert? Deze carpaccio van gebakken ananas bewijst het tegendeel. Je kan écht eindeloos variëren met fruit, en dat hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Dit dessertje is klaar in minder dan 10 minuten! 

Ananas uit blik is minder ongezond dan de meeste mensen denken. De voedingswaarde van ananasschijven uit blik scheelt niet zo heel veel met die van verse ananas. Let wel op dat je kiest voor ananasschijven op eigen sap, en niet op siroop! 

Ik vergelijk even het suikergehalte. Een verse ananas bevat ongeveer 11 g suiker per 100 g, een ananas op sap in blik zo'n 12 g. Geen groot verschil dus. Je hebt dus ongeveer twee klontjes suiker binnen als je 100 gram ananas eet. Bij ananas op siroop heb je bijna een extra klontje suiker per 100 gram binnen. Best wel een groot verschil!

Ingrediënten (2 pers)

  • 4 schijven ananas op eigen sap
  • enkele blaadjes munt
  • 2 kleine bolletjes suikervrij ijs vb. Oppo (Albert Hein)

Bereidingswijze

  1. Snijd de ananas in dunnere schijven. 
  2. Versnipper een deel van de munt.
  3. Verwarm een pan en bak daarin de ananasschijven met de versnipperde munt.
  4. Verdeel de warme ananasschijven over de borden.
  5. Werk af met enkele blaadjes munt en een bolletje ijs. 

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin