Donuts met bessen

14-06-2019

Donuts, daar kun je moeilijk aan weerstaan. Gelukkig heb ik een easy peasy oplossing voor jullie. Gezonde donuts die in een 20-tal minuutjes helemaal klaar zijn!

Deze donuts zijn perfect als ontbijt, lunch, snack, diner én dessert! Oké donuts als avondeten is misschien een klein beetje overdreven, whoeps. Zélfs als ze gezond zijn. Maar je begrijpt het principe. Je kan deze donuts met een gerust hart naar binnen spelen. Deze gezonde variant bevat een pak minder calorieën dan de originele donuts. Dat komt omdat de suiker en boter vervangen is door zoetstof en een olie met gezonde vetten. Verder bevat deze donut ook heel wat meer vezels door het gebruik van volkoren bloem en fruit. Aanvallen maar!!

Ingrediënten (6 st)

Voor de donuts:

  • 2 (over)rijpe bananen
  • 175 gram volkoren patisseriebloem
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ theelepel vanille extract
  • ½ theelepel baking soda
  • enkele druppels zoetstof naar smaak (vb. Stevia, sucralose, tafelzoetstof,...)
  • een snuifje zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel (optioneel)
  •  1 ei

Voor het glazuur:

  • 6 eetlepels magere Griekse yoghurt, ongesuikerd
  • enkele druppels zoetstof naar smaak (vb. Stevia, sucralose, tafelzoetstof,...)
  • een handje bessen (braambessen, blauwe bessen, rode bessen,...)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Prak de 2 bananen. 
  3. Voeg alle ingrediënten bij de geprakte bananen (mix het ei er als laatst door!).
  4. Doe het beslag in een spuitzak.
  5. Vet de donutvorm in met wat olie.
  6. Verdeel het deeg over de donutvorm.
  7. Bak ongeveer 10 minuten.
  8. Maak terwijl het glazuur door alle ingrediënten te mixen. 
  9. Besmeer het glazuur op de donuts en enjoy! 

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin