Dip met mango en geitenkaas

19-07-2019

Wil je graag een originelere dip dan 'gewoon' een potje zachte geitenkaas? Probeer dan deze gezonde dip met geitenkaas én mango. Gewoon mixen en klaar in 5 minuten!

Mango's bevatten uiteraard geen vet, maar wel veel goede voedingsstoffen. Het zoete vruchtvlees bevat iets meer calorieën dan het gemiddelde stuk fruit (wat helemaal niet erg is!), maar minder calorieën dan bananen en druiven. Eet jij regelmatig fruit? Zo krijgt je lichaam heel wat vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Fruit is goed voor je gezondheid en vermindert het risico op diverse chronische ziekten. Toch wordt er nog steeds veel te weinig fruit gegeten. Hoeveel fruit per dag moet je dan eten? Probeer dagelijks 2 à 3 stukken (250-375 g) fruit te eten. De hoeveelheid die dit hapje bevat, kan je al een klein eind op weg helpen.

Kaas past in een gezond voedingspatroon, maar matig je porties en de frequentie waarmee je het eet. Het bevat namelijk heel wat verzadigde (slechte!) vetten, dat wordt gelinkt aan hart- en vaatziekten.De inname van verzadigd vet kan worden beperkt door te kiezen voor magere kaassoorten zoals bijvoorbeeld zachte geitenkaas. Je kiest dus best bij voorkeur een kaas die tot 20 gram vet per 100 gram kaas bevat. Geitenkaas bevat 10-15 g vet/100g en is dus een magere kaas! Uiteraard bevat kaas ook heel wat eiwitten van hoge biologische waarde! De eiwitten in de kaas zorgen voor een lang verzadigend gevoel.

Pecannoten bevatten redelijk wat calorieën (gebruik dus met mate!) maar die worden vooral aangebracht door de goede vetten, namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Verder zitten noten boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten en eiwitten! Kies wel voor ongezouten en ongebrande noten.

Dip met mango en geitenkaas

Ingrediënten (1 potje)

  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 mango
  • optioneel: een snuifje peper en zout
  • een klein handje ongebrande en ongezouten pecannoten

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten, behalve de pecannoten, kort in een keukenmachine tot een glad mengsel. Meng niet te lang anders wordt de dip te vloeibaar!
  2. Proef de dip en breng eventueel nog extra op smaak.
  3. Hak de pecannoten fijn en strooi over de dip.

SMAKELIJK!

Phaedra Jacquemyn
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin