Crumble van havermout
05-02-2019
Havermout is de perfecte basis voor een evenwichtig en gezond ontbijt, waarom zou je het dan niet in een dessert verwerken? Deze crumble combineert havervlokken met appel, kaneel en een vleugje honing tot een feestelijk én gezond dessertje!
Ingrediënten (1 pers)
- 1 appel
- een snuifje kaneel
- 0,5 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels havervlokken
- 1 kleine eetlepel arachideolie
- 3 hazelnoten, fijngehakt
- 1 koffielepel honing
- een snuifje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de appel in stukjes en meng deze in een kom met de kaneel en het citroensap.
- Doe deze mengeling in een ovenschaaltje.
- Meng in een andere kom de ingrediënten voor het crumbledeeg: mix de havermout, arachideolie, stukjes hazelnoten en honing met een snuifje zout tot een plakkerig geheel.
- Verdeel de crumble over de appelvulling.
- Zet de crumble in de oven, gedurende 20-30 minuten tot hij gaar is.
- Laat het schaaltje even buiten de oven drogen voor nog meer crunch!
SMAKELIJK!